ΗΠΑ:Δεν θα είναι σύντομος ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών

ΗΠΑ:Δεν θα είναι σύντομος ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών 

Η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία «δεν θα είναι μια εύκολη ή σύντομη προσπάθεια» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ.

Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες και οριστικοποιεί τα σχέδια για να διευρύνει τη μάχη εναντίον των ανταρτών στο Ιράκ και τη Συρία και αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τα σχέδια αυτά αύριο, είπε ο Χέιγκελ κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει αεροπορικές επιδρομές εναντίον κρησφύγετων του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένων των κέντρων διοίκησης και ελέγχου, των υλικοτεχνικών υποδομών και άλλων υποδομών τους.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, όπως βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Αλ Κάιντα» τόνισε ο Χέιγκελ.

«Εάν το αφήσουμε να δρα ανενόχλητα, το Ισλαμικό Κράτος θα απειλήσει άμεσα την πατρίδα μας και τους συμμάχους μας» υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ δεν προετοιμάζονται για να πραγματοποιήσουν μια εκστρατεία «σοκ και δέους» εξαπολύοντας σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους—όπως ακριβώς έκαναν το 2003 στο Ιράκ εναντίον των δυνάμεων και της κυβέρνησης του Σαντάμ Χουσέιν— δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

«Θα προετοιμαστούμε να πλήξουμε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία που θα ελαττώσουν τις ικανότητες του Ισλαμικού Κράτους» σημείωσε.

«Δεν θα μοιάζει με μια εκστρατεία “σοκ και δέος” επειδή το Ισλαμικό Κράτος απλά δεν είναι έτσι οργανωμένο. Ωστόσο θα είναι μια επίμονη και διαρκής εκστρατεία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ