Πιο αυστηρές κυρώσεις επιβάλλει ο Ομπάμα στη Ρωσία

Πιο αυστηρές κυρώσεις επιβάλλει ο Ομπάμα στη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα προχωρήσουν μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και δη σε τομείς όπως η ενέργεια και η άμυνα, σε απάντηση της «παρουσίας των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Τα μέτρα αυτά θα επιτείνουν την πολιτική απομόνωση της Ρωσίας, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν τα οικονομικά πλήγματα κατά της χώρας αυτής, ιδιαίτερα σε τομείς τους οποίους ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι συνεργάτες του θεωρούν σημαντικούς», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Μαζί με την G7, τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους άλλους συμμάχους μας, έχουμε καταστήσει σαφές πως είμαστε έτοιμοι να επιβάλλουμε νέα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας», είπε. «Αυτά τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν εξαιτίας των πρόσφατων ενεργειών της Ρωσίας που οδήγησαν στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία».

«Εάν η Ρωσία εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις της, οι κυρώσεις αυτές θα μπορούσαν να αποσυρθούν», δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Ομπάμα. «Εάν, αντίθετα, η Ρωσία συνεχίσει την επιθετική της τακτική και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξάλλου έκρινε ότι η απόφαση της ΕΕ για επιβολή νέων κυρώσεων σημαίνει πως αυτή τάσσεται εναντίον της ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία.

«Η ΕΕ ουσιαστικά τάσσεται εναντίον μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση στην Ουκρανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Τονίζεται ακόμη ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί τους εκθέτουν στον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης οικονομικής στασιμότητας και την απώλεια θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ρομπάι:Την Παρασκευή ξεκινά η επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ