Βρέθηκε αποκεφαλισμένο πτώμα στο Σινά

Βρέθηκε αποκεφαλισμένο πτώμα στο Σινά

 

Το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός άνδρα ανακάλυψαν σήμερα κάτοικοι σε μια περιοχή της χερσονήσου του Σινά της Αιγύπτου, το οποίο έφερε επάνω του ένα σημείωμα που υπογράφει η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις –η οποία συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)– και υποστηρίζει ότι το θύμα ήταν Ισραηλινός κατάσκοπος.

Το θύμα αυτό προστίθεται στα ακόμα 7 αποκεφαλισμένα πτώματα που έχουν βρεθεί μέσα σε ένα μήνα στη χερσόνησο του Σινά, την ευθύνη για τον βάναυσο θάνατο των οποίων έχει αναλάβει η ομάδα. Οι ενέργειες αυτές μοιάζουν να εμπνέονται από τη δράση του ΙΚ.

Κάτοικοι ενός χωριού νότια της πόλης Σέιχ Ζουγέιντ στο βόρειο Σινά δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το αποκεφαλισμένο πτώμα βρέθηκε να έχει πάνω του ένα σημείωμα υπογεγραμμένο από την οργάνωση που ανέφερε πως το θύμα ήταν πράκτορας της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ, της Μοσάντ.

«Αυτή είναι η μοίρα όλων όσων αποδεικνύεται πως είναι προδότες της χώρας τους», ανέφερε το σημείωμα, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Ανώτερο στέλεχος της Άνσαρ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Ρόιτερς ότι το ΙΚ –που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα και ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας– συμβουλεύει την οργάνωση πώς να δρα πιο αποτελεσματικά.

Η Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις («Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ») είχε αναλάβει, τον περασμένο μήνα, την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό 4 Αιγυπτίων τους οποίους κατηγόρησε πως έδωσαν πληροφορίες στο Ισραήλ για να γίνει μια αεροπορική επιδρομή στην οποία σκοτώθηκαν 3 μαχητές της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οργάνωση ανήρτησε ένα βίντεο μέσω Twitter που απαθανατίζει τους αποκεφαλισμούς – και θυμίζει έντονα αντίστοιχες ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ