Ακύρωσε 110 πτήσεις η Lufthansa

Ακύρωσε 110 πτήσεις η Lufthansa

Η Lufthansa ακύρωσε 110 πτήσεις από το Μόναχο αύριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν χιλιάδες επιβάτες, αφού η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων Vereinigung Cockpit εξήγγειλε τρίτη κινητοποίηση, μια στάση εργασίας 8 ωρών, στη γερμανική εταιρεία μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων.

Η στάση εργασίας αυτή στο Μόναχο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί η Lufthansa μετά τη Φραγκφούρτη, θα ξεκινήσει από τις 11:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00 (ώρες Ελλάδας) αύριο Τετάρτη, ανέφερε το συνδικάτο σήμερα.

Συνήθως η Lufthansa πραγματοποιεί 320 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο κατά το διάστημα αυτό.

Οι πιλότοι θέλουν να εντείνουν τις πιέσεις στη διοίκηση της Lufthansa σχετικά με το σχέδιο συνταξιοδότησης. Πραγματοποίησαν μια κινητοποίηση στη θυγατρική της Germanwings στα τέλη Αυγούστου, την οποία ακολούθησε μια ακόμη στην Φραγκφούρτη την περασμένη εβδομάδα.

Η αεροπορική εταιρεία, που έχει καλέσει τους πιλότους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τονίζει ότι η στάση εργασίας δεν θα οδηγήσει στη ματαίωση πτήσεων σε μακρινούς προορισμούς, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων.

«Κάποιοι πιλότοι που θέλουν να πετάξουν παρά την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους» διευκρίνισε η Lufthansa σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα και προσέθεσε ότι η στάση εργασίας 8 ωρών θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια 13.500 επιβατών.

Ο αναλυτής της τράπεζας DZ Ντιρκ Σλαμπ δήλωσε ότι υπολογίζει ότι η νέα αυτή κινητοποίηση θα στοιχίσει στην αεροπορική εταιρεία 2- 4 εκατομμύρια ευρώ σε απολεσθέντα λειτουργικά κέρδη.

«Όμως μια ακόμη αρνητική επίπτωση θα είναι πως πιθανόν οι επιβάτες να κλείνουν εισιτήρια σε άλλες αεροπορικές εταιρείες εξαιτίας της ανησυχίας για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις» είπε ο Σλαμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ