Lufthansa-Νέα απεργία των πιλότων την Τετάρτη

Lufthansa-Νέα απεργία των πιλότων την Τετάρτη

Το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων Cockpit ανακοίνωσε σήμερα μια νέα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη στο Μόναχο, την τρίτη που πραγματοποιεί μέσα σε μερικές εβδομάδες στον όμιλο Lufthansa, με υπόβαθρο μια σύγκρουση σχετικά με τις προϋποθέσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Οι πιλότοι της εταιρείας θα απεργήσουν στις πτήσεις που ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Βαυαρίας από τις 10:00 ως τις 18:00 (τοπική ώρα, 11:00- 19:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το Cockpit σε ανακοίνωσή του.

“Δεδομένου ότι η διεύθυνση της Lufthansa δεν έχει διατυπώσει ως τώρα καμιά συμβιβαστική προσφορά, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε νέες κινητοποιήσεις”, αναφέρει το συνδικάτο, το οποίο δηλώνει “για μια ακόμη φορά έτοιμο για μια συμφωνία ανά πάσα στιγμή ώστε να αποφευχθεί μια απεργία”.

Μετά την ανακοίνωση στο τέλος Αυγούστου της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση αναφορικά με τις προϋποθέσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση των πιλότων του ομίλου, το συνδικάτο έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες αναστάτωσαν τις τελευταίες εβδομάδες τις πτήσεις της Lufthansa.

Ωστόσο, ενώ οι κερδοφόρες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας δεν είχαν περιληφθεί στην κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, το συνδικάτο δήλωσε σήμερα ότι αυτή τη φορά η απεργία θα περιλάβει όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πως δεν μπορεί ακόμη να πει ποιες πτήσεις θα επηρεασθούν και χαρακτήρισε την απεργία “ακατανόητη”.

Οι μετοχές της Lufthansa σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση της απεργίας και στις 11:14 (ώρα Ελλάδας) κατέγραφαν απώλειες 1,5%.

Το συνδικάτο Cockpit εκπροσωπεί περίπου 5.400 από τους περίπου 9.000 πιλότους της Lufthansa και οι δύο προηγούμενες απεργίες κόστισαν στην εταιρεία περισσότερο από 10 εκατ. ευρώ, ενώ έπληξαν και τις κρατήσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ