Λιοντάρι επιτέθηκε σε 6χρονο

Λιοντάρι επιτέθηκε σε 6χρονο

Ένα κούγκαρ επιτέθηκε σε ένα εξάχρονο αγόρι σε βουνό της Καλιφόρνιας την Κυριακή το μεσημέρι ένα μονοπάτι κοντά στο Cupertino. Το λιοντάρι όρμηξε στο παιδί και προσπάθησε να το σύρει μακριά όταν το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους γονείς του παιδιού που βρίσκονταν λίγα μέτρα πιο πίσω. Ο πατέρας του κι ένας ακόμα άντρας κατάφεραν αν αποσπάσουν το παιδί από τα νύχια του ζώου το οποίο από τις φωνές τους τράπηκε σε φυγή.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα από τις δαγκωματιές και εκδορές στο κεφάλι και το λαιμό του. Όπως λένε οι γονείς του, το λιοντάρι πετάχτηκε μπροστά στο παιδί, κυριολεκτικά από το «πουθενά».

“Είναι εξαιρετικά σπάνιο να επιτεθεί ένα λιοντάρι σε ανθρώπους όταν μάλιστα είναι τόσοι πολλοί» δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας. Ειδικοί πιστεύουν ότι το κούγκαρ έδρασε όπως ακριβώς θα έκανε κι αν επρόκειτο για μια αγέλη ελαφιών, επιτέθηκε στο πιο αδύναμο μέλος.

Μια ομοσπονδιακή κυνηγός είναι σε αναζήτηση του ζώου ώστε να μην απειληθούν κι άλλες ζωές ενώ οι αρχές έχουν κλείσει τα μονοπάτια για πεζοπορία κι έχουν ενημερώσει το κοινό να αποφεύγει την περιοχή.

 

 

Πηγή: http://www.independent.co.uk/

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ