Συγκλονίζει η ιστορία 14χρονης που απήχθη από τζιχαντιστές

Συγκλονίζει η ιστορία 14χρονης που απήχθη από τζιχαντιστές

 

Όταν η Adeba Shaker έφτασε σε ένα σπίτι στην πόλη Raabia (βρίσκεται στα σύνορα Ιράκ-Συρίας) ένας από τους άνδρες που την είχαν απαγάγει δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο άνδρας και τέσσερις ακόμα μαχητές πήραν τα όπλα τους, ανέβηκαν στο φορτηγό που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι και έφυγαν.

Ήταν η πρώτη φορά που η 14χρονη κοπέλα, μέλος της φυλής των Γεζίντι, μετά από 20 μέρες αιχμαλωσίας έμενε δίχως φρουρούς και με ξεκλείδωτη την πόρτα. Μαζί της ήταν ακόμα ένα κοριτσάκι.

Η 14χρονη απήχθη από τζιχαντιστές, που την έκαναν δώρο στους μαχητές… πρώτης γραμμής του Ισλαμικού Κράτους και μάλιστα αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν εξ αυτών.

«Όταν μας άφησαν μόνες πανικοβλήθηκα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Είδα μια μεγάλη σακούλα με κινητά τηλέφωνα και πήρα τον αδερφό μου…», είπε η Shaker εξιστορώντας την περιπέτεια που πέρασε και συνέχισε: «Ο αδερφός μου είπε να ζητήσω βοήθεια από τους γείτονες και να τους ρωτήσω που βρίσκονται τα σύνορα, εκεί που οι άνδρες του PKK μάχονται τους τζιχαντιστές…»

Η ίδια κοντοστάθηκε για λίγο, αφού δεν ήξερε τι θα συναντούσε στο γειτονικό σπίτι.

Τελικά πήρε το ρίσκο και όντως ένας άνδρας της έδειξε που πρέπει να κατευθυνθεί μαζί με το άλλο κορίτσι ώστε να περάσουν τα σύνορα.

«Η καρδιά μου έτρεμε, δεν αισθανόμουν τα πόδια μου, αλλά έτρεχα… Δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω», λέει η ίδια και τονίζει ότι σχεδόν μετά από δύο ώρες άκουσε πυροβολισμούς. Εκεί κατάλαβε ότι είναι κοντά στην ελευθερία. Όταν πια πλησίασε κοντά στους άνδρες του PKK ησύχασε…

Η 14χρονη ήταν μία από τις εξαιρέσεις. Πολλές συνομήλικες της και όχι μόνο έχουν πέσει θύματα του Ισλαμικού Κράτους και των μαχητών του… Όπως αναφέρει το newsweek κάποια κορίτσια πουλιούνται ακόμα και για 10 δολάρια και πολλά βασανίζονται και πέφτουν θύματα βιασμού, ενώ τα πιο «τυχερά» καταλήγουν να παντρευτούν κάποιον μαχητή της οργάνωσης…

Η Adeba Shaker έχει σμίξει, πλέον, με τα δύο αδέρφια της, αλλά ακόμα αγνοείται η τύχη των συγγενών της, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, όταν έκαναν επίθεση στο χωριό τους.

«Είμαι τυχερή, ξέρω ότι ο Θεός με έσωσε, αλλά ανησυχώ πολύ για τους συγγενείς μου», καταλήγει το 14χρονο κορίτσι.

Πηγή: newsweek.com 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ