Το Ισραήλ πρόσθεσε το Ισλαμικό Κράτος στις “παράνομες οργανώσεις”

Το Ισραήλ πρόσθεσε το Ισλαμικό Κράτος στις “παράνομες οργανώσεις”

Το Ισραήλ πρόσθεσε δύο ισλαμιστικές οργανώσεις και συγκεκριμένα το Ισλαμικό Κράτος και τις Ταξιαρχίες Αμπντάλα Άζαμ, στον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρεί «παράνομες», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Το μέτρο αυτό επιτρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον των οργανώσεων αυτών, όσων τις υποστηρίζουν και τις χρηματοδοτούν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ διευκρινίζεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα «από τις συστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας».

Την ίδια ώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμα να υποστηρίξουν τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλής των τζιχαντιστών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ , τα ΗΑΕ εξέφρασαν «την αλληλεγγύη τους στις διεθνείς και περιφερειακές προσπάθειες για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών απειλών» και δήλωσαν «έτοιμα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, βάσει της απόφασης 2170 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου έχει στόχο να εμποδίσει τη στρατολόγηση και τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Τα Εμιράτα «παίρνουν θέση εναντίον των τρομοκρατικών απειλών εναντίον της περιοχής μας και εναντίον του κόσμου, κυρίως εναντίον των επικίνδυνων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (που διαπράττουν) οι τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ, τη Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες, όπως η Λιβύη», πρόσθετε η ανακοίνωση. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ