Θέατρο του παραλόγου με Πούτιν-Ποροσένκο

Θέατρο του παραλόγου με Πούτιν-Ποροσένκο

Η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας προχώρησε σε διόρθωση της διατύπωσης στην ανακοίνωση για την επίτεξη συμφωνίας Ποροσένκο-Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν “ως προς έναν μηχανισμό επίτευξης κατάπαυσης του πυρός”.

Νωρίτερα, η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε ότι οι Πρόεδροι της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν για “διαρκή κατάπαυση του πυρός” στην περιοχή Ντονμπάς της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

“Ο Ουκρανός Πρόεδρος συζήτησε με τον Ρώσο Πρόεδρο περί συνολικής κατάπαυσης πυρός… συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς”, ήταν η αρχική διατύπωση την ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

Στη συνέχεια, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν συμφωνήθηκε εκεχειρία ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, διότι η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύρραξη.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ανακοίνωση του εκπρόσωπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την οποία “οι Πούτιν και Ποροσένκο συζήτησαν στην πραγματικότητα τα βήματα που θα συμβάλουν στην κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δυνάμεις των εθνοφυλακών και τις ουκρανικές δυνάμεις. Η Ρωσία δεν μπορεί να συμφωνήσει η ίδια για κατάπαυση του πυρός, διότι δεν αποτελεί μέρος της σύρραξης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ