Λιβερία-Απεργεί το υγειονομικό προσωπικό

Λιβερία-Απεργεί το υγειονομικό προσωπικό

Σε απεργία κατέβηκε το υγειονομικό προσωπικό στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Λιβερίας, της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα, απαιτώντας καλύτερους μισθούς, τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και καλύτερες συνθήκες για να καταπολεμηθεί ο ιός Έμπολα.

«Χρειαζόμαστε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εργαστούμε και να πληρωνόμαστε περισσότερο γιατί διακινδυνεύουμε τις ζωές μας», δήλωσε ο Τζον Τούγκμπεχ εκπρόσωπος των απεργών στο νοσοκομείο Τζον Φ Κένεντι στη Μονρόβια.

Οι νοσηλευτές και οι γιατροί δεν θα επανέλθουν στην εργασία τους έως ότου τους χορηγηθούν «μέσα ατομικής προστασίας», τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την πρόληψη της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος των απεργών. «Από την αρχή της επιδημίας Έμπολα, δεν έχουμε λάβει κανένα προστατευτικό εξοπλισμό» εξήγησε Τζον Τούγκμπεχ. «Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί γιατροί έχουν μολυνθεί» συμπλήρωσε.

Ο ιός Έμπολα, που μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών, έχει προκαλέσει το θάνατο 1.552 ανθρώπων σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με την πλέον επίκαιρη αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου.

Η Λιβερία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία έχοντας έως τώρα 694 νεκρούς και 1.378 κρούσματα. Σχεδόν το 1/10 των θανάτων από τον ιό Έμπολα είναι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε έχει προειδοποιήσει ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να υπερβεί τις 20.000.

Το χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Τζον Φ Κένεντι στη Μονρόβια είναι το μόνο κέντρο στη Λιβερία όπου μπορεί να γίνουν σοβαρές επεμβάσεις και η συνέχιση της απεργίας ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους καθώς απειλεί να καθηλώσει τη χώρα που δίνει μάχη κατά του ιού Έμπολα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ