37 νεκροί από επίθεση καμικάζι στο Ιράκ

37 νεκροί από επίθεση καμικάζι στο Ιράκ

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής-καμικάζι έριξε το Χάμβι που οδηγούσε και ήταν παγιδευμένο με μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε μια οικοδομή που χρησιμοποιούσαν ως βάση άνδρες του στρατού και της αστυνομίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει ότι σκοτώθηκαν 22 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και 15 πολίτες. Η 9ώροφη πολυκατοικία υπό κατασκευή, που χρησιμοποιούσαν ως βάση τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, βρίσκεται στο κέντρο της Ράμαντι, στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ράμαντι και η Φαλούτζα σπαράσσονται από μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων ένοπλων ομάδων από τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα, πηγές της αστυνομίας και ένας γιατρός είχαν δηλώσει στο γαλλικό πρακτορείο ότι σημειώθηκαν δύο επιθέσεις εναντίον θέσεων των υπηρεσιών ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 17.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ