Νέα δεδομένα για τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

Νέα δεδομένα για τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

Στις 8 Μαρτίου η πτήση 370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Σχεδόν έξι μήνες αργότερα το αεροπλάνο παραμένει άφαντο, παρά τις έρευνες που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ένα νέο στοιχείο, όμως, ίσως δώσει φως στο μυστήριο με την μοιραία πτήση, που παρέσυρε στον θάνατο 239 ανθρώπους.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Γουόρες Τρας ένα νέο στοιχείο για την πτήση της Malaysia Airlines έγινε γνωστό στις αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τρας εντοπίστηκε από δορυφόρο ένα σήμα από τηλεφώνημα που έγινε προς την πτήση της Malaysia Airlines λίγο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Από την ανάλυση του σήματος που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη προκύπτει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το αεροπλάνο να έστριψε νότια νωρίτερα απ’ ότι υπολόγιζαν μέχρι τώρα οι ειδικοί και οι ερευνητές.

Αν ισχύει αυτό τότε αυτομάτως αλλάζει και το σημείο, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Σημείο ερευνών παραμένει ο Ινδικός Ωκεανός, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το βάρος θα πέσει σε μία περιοχή ακόμα πιο νότια από εκεί που αρχικά είχαν ρίξει το βάρος οι αρχές της Αυστραλίας.

Πηγή: CBS News, CNN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ