Το τελευταίο γράμμα του Φόλεϊ στην οικογένειά του

Το τελευταίο γράμμα του Φόλεϊ στην οικογένειά του

“Θα είμαι σπίτι για το γάμο της αδελφής μου” έγραφε μεταξύ άλλων ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές στη Συρία.

Ένα γράμμα που όμως ποτέ δεν κατάφερε να στείλει γιατί οι απαγωγείς του δεν του το επέτρεψαν καθώς ήταν… αμερικανός.

Τα τελευταία λόγια που έγραψε ο Φόλεϊ στην οικογένειά του αποκάλυψε ένας 25χρονος φωτορεπόρτερ από την Δανία, ο Daniel Rye Ottosen, ο οποίος έζησε επί 13 μήνες δίπλα στον Φόλεϊ κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στη Συρία.

Ο Ottosen απελευθερώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και τηλεφώνησε στην μητέρα του Φόλεϊ για να της μεταφέρει να λόγια του γιου της, τα οποία είχε απομνημονεύσει.

“Είπε ότι τους αγαπάει όλους και ότι ήξερε πως τον αγαπούν και αυτοί, πως προσεύχονταν για αυτόν και πως μάχονταν για την απελευθέρωσή του. Ολοκλήρωσε με την ελπίδα ότι θα είναι πίσω για το γάμο της αδερφής του, Katie” είπε σε βρετανική εφημερίδα ο ιερέας Marc Montminy που διατηρεί στενή σχέση με την οικογένεια Φόλεϊ.

Η μητέρα του Φόλεϊ, Diane, ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη και συνάντησε τον Δανό φωτορεπόρτερ ��ριν δημοσιευθεί το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του γιου της.

Ο πρώην εργοδότης του στην ιστοσελίδα GlobalPost, Phil Balboni, αποκάλυψε πως η Diane είχε πάρα πολύ στενούς δεσμούς με τις οικογένειες των υπόλοιπων ομήρων καθώς και ότι είχε συναντηθεί με τους ρεπόρτερ από τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τους “Beatles” τζιχαντιστές στη Συρία.

Την περιέγραψε σαν μία “γυναίκα σε αποστολή” να σώσει το γιο της από την πρώτη στιγμή που έμαθε για την αιχμαλωσία του, στις 26 Νοεμβρίου του 2013. Ήταν η ημέρα που ο ίδιος και ο αδερφός του Φόλεϊ έλαβαν ένα σύντομο email που έγραφε: “Κρατάμε τον Τζέιμς. Ετοιμαζόμαστε να διαπραγματευτούμε την απελευθέρωσή του. Θέλουμε χρήματα – ΓΡΗΓΟΡΑ”.

Ο Balboni δήλωσε επίσης ότι είχαν όλες τις επαφές από το κινητό του Φόλεϊ. Ακολούθησαν κι άλλα emails που ήταν ελπιδοφόρα, ζήτησαν όμως 80 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωσή του. Η οικογένεια του Φόλεϊ κατάφερε να συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια ωστόσο οι απαγωγείς σταμάτησαν να επικοινωνούν. Μέχρι τις 12 Αυγούστου που η οικογένεια του Φόλεϊ έλαβε ένα τελευταίο email στο οποίο οι τζιχαντιστές έγραφαν ότι θα εκτελέσουν τον αμερικανό δημοσιογράφο.

“Το πρώτο αίμα Αμερικανού πολίτη θα είναι αυτό του Τζέιμς Φόλεϊ. Θα εκτελεστεί ως ΑΜΕΣΗ συνέπεια των παραβάσεών σας προς εμάς”.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Διαβάστε επίσης

Κοντά στην ταυτοποίηση του Βρετανού δήμιου

Βρετανός ράπερ πίσω από τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ