Ιταλία-Στο γραφείο με βερμούδα και σαγιονάρες

Ιταλία-Στο γραφείο με βερμούδα και σαγιονάρες

Αρχικά καταργήθηκαν τα σακάκια και οι γραβάτες, ενώ τώρα φαίνεται ότι ήρθε ώρα να καταργηθούν επίσης τα μακριά παντελόνια και τα κλειστά παπούτσια.

Η εμφάνιση στις πασαρέλες όλου του κόσμου ανδρών με δημιουργίες διάσημων μόδιστρων που αφήνουν ακάλυπτες τις γάμπες, πέρα από την εντύπωση που προκάλεσε, αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσει μια δημόσια συζήτηση σχετικά με το αν είναι πρέπον ή όχι αυτό το κατ΄ εξοχήν καλοκαιρινό ένδυμα να αποτελεί ενδυματολογική επιλογή όχι μόνο των μοντέλων αλλά και των εργαζόμενων ανδρών.Τουλάχιστον κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. 

Στην Ιταλία όμως η Translated, μια εταιρεία μεταφράσεων μεταξύ των 50.000 πελάτων της οποίας περιλαμβάνονται η Google και η Ευρωπαϊκή ένωση, αποφάσισε να περάσει από τα λόγια στην πράξη επιτρέποντας στους εργαζομένους της να φορούν σχεδόν ό,τι τους αρέσει.

Η πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία αφορά περίπου 35 υπαλλήλους της Translated καθώς και τους εργαζομένους των νεοφυών επιχειρήσεων που εδρεύουν στο Pi Campus της Ρώμης, ένα επιχειρηματικό πάρκο όπου ταλαντούχοι νέοι μπορούν να αποπειραθούν να αναπτύξουν τις όποιες πρωτότυπες ιδέες τους. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν οι βερμούδες και γενικώς το πρόχειρο ντύσιμο επηρεάζουν την απόδοση των εργαζομένων.

Πηγή: Tα Νέα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ