Το τελευταίο mail των τζιχαντιστών στην οικογένεια του Φόλεϊ

Το τελευταίο mail των τζιχαντιστών στην οικογένεια του Φόλεϊ

Στη δημοσιότητα έδωσε πριν λίγα λεπτά η ιστοσελίδα GlobalPost το τελευταίο mail που έστειλαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος αποκεφαλίστηκε.

Τίτλος του mail είναι: «Πόσο καιρό τα πρόβατα θα ακολουθούν τον τυφλό βοσκό» και αναφέρει αρχικά ότι το mail αποτελεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και στους πολίτες της χώρας, τους οποίους χαρακτηρίζει πρόβατα.

Οι τζιχαντιστές αφού τονίζουν πως επέλεξαν να μην επιτεθούν στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχουν την ικανότητα να το κάνουν, σημειώνουν πως έδωσαν πολλές ευκαιρίες στην Ουάσινγκτον να διαπραγματευτεί για να απελευθερώσει τους ομήρους.

«Σας δώσαμε πολλές ευκαιρίες να διαπραγματευτείτε την απελευθέρωση των ανθρώπων σας μέσω συναλλαγών σε ρευστό, όπως έγινε και με άλλες κυβερνήσεις που το δέχθηκαν. Επίσης σας προσφέραμε τη δυνατότητα μέσω ανταλλαγής κρατουμένων, αλλά πολύ γρήγορα μας αποδείξατε ότι δεν ενδιαφερόσασταν για διαπραγματεύσεις…», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο των τζιχαντιστών.

Στη συνέχεια οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναφέρουν ότι «δεν θα σταματήσουμε αν δεν ξεδιψάσουμε με το αίμα σας» και τονίζουν ότι οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα για τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ.

Στο τέλος του mail σημειώνεται πως το πρώτο θύμα θα είναι ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ.

Το mail εστάλη στις 12 Αυγούστου στην οικογένεια του αμερικανού δημοσιογράφου και λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ, το οποίο προκάλεσε σοκ σε όλον τον κόσμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ