Η πολλή δουλειά τρώει τον εργαζόμενο

Η πολλή δουλειά τρώει τον εργαζόμενο

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός εταιρειών με ηγετική θέση στον κλάδο τους που εδρεύουν κυρίως σε ΗΠΑ και Βόρεια Ευρώπη, των οποίων οι διοικήσεις έχουν αρχίσει να ανησυχούν επειδή μεγάλο μέρος του προσωπικού τους εργάζεται πλέον υπερβολικά πολλές ώρες.

Για αυτόν τον λόγο επιχειρήσεις και οργανισμοί εκπονούν εργασιακά προγράμματα που δίνουν ανάσα στο προσωπικό τους με στόχο να μειωθούν οι ώρες εργασίας και να παρέχεται περισσότερος χρόνος για ιδιωτική ζωή, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησαν οι Financial Times.

Όπως επισημαίνεται, πάντως, σε πολλούς κλάδους το να δουλεύει κάποιος ακόμη και πάνω από 10 ώρες την ημέρα εξακολουθεί να μοιάζει αναπόφευκτο.

Οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας σε πολλούς κλάδους μπορεί να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τις 60, προκαλώντας πολλά προσωπικά προβλήματα στους εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν πλέον να βρουν την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής. Παράλληλα οι εργαζόμενοι αυτοί δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους επειδή δεν ξέρουν ούτε πότε θα φύγουν από το γραφείο, ούτε ποια ώρα θα χτυπήσει το τηλέφωνό τους, ούτε αν και πότε θα έλθει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για θέμα της δουλειάς.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όλο και περισσότεροι απαραίτητοι εργαζόμενοι με μεγάλη εμπειρία αποφασίζουν ακόμη και να παραιτηθούν για να αποκτήσουν καλύτερη προσωπική ζωή. Επίσης εταιρείες διαπιστώνουν όλο και πιο συχνά ότι όσοι μένουν πίσω και συνεχίζουν να εργάζονται με τους ίδιους ρυθμούς, βλέπουν την παραγωγικότητά τους να μειώνεται κατακόρυφα.

Πηγή: Τα Νέα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ