Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει για απόψε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις, μετά την άφιξη της Εθνοφρουράς στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται μετά τη δολοφονία ενός νεαρού, άοπλου Αφροαμερικανού από έναν αστυνομικό, την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν θα χρησιμοποιήσουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας απόψε» ανέφερε σε ανακοίνωσή στον ιστότοπό του ο κυβερνήτης, λίγες ώρες αφότου ανέθεσε στην Εθνοφρουρά του Μιζούρι να αποκαταστήσει την τάξη στο Φέργκιουσον.

Οι άνδρες της Εθνοφρουράς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, θα τεθούν υπό τις διαταγές της υπηρεσίας Αστυνόμευσης των Αυτοκινητοδρόμων της Πολιτείας. Οι εντολές που θα έχουν θα είναι “περιορισμένες” και θα αφορούν κυρίως την προστασία του κτιρίου όπου στεγάζεται το γενικό επιτελείο της αστυνομίας, το οποίο έγινε “στόχος συντονισμένης επίθεσης” τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα.

Χάρη στις ενισχύσεις αυτές, η τροχαία του Μιζούρι και η τοπική αστυνομία θα μπορέσουν να συνεχίσουν να προστατεύουν τους πολίτες, πρόσθεσε ο Νίξον.

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν σκοτώθηκε στις 9 Αυγούστου από έναν αστυνομικό, κάτω από συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως καθώς οι μαρτυρίες συχνά είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους. Κατά την αστυνομία, ο Μπράουν επιχείρησε να αρπάξει το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυνομικού, όμως πολλοί μάρτυρες δηλώνουν ότι ο νεαρός είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν απειλούσε τον αστυνομικό που τελικά τον πυροβόλησε.

 

Διαβάστε επίσης:

Μισούρι-Διέταξε την Εθνοφρουρά να επιβάλει την τάξη

Χάος στο Φέργκιουσον-Πυροβολισμοί στις συγκεντρώσεις

Έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 18χρονος από το Φέργκιουσον

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ