Ρωσία-Άνοιξε πυρ εναντίον της πρεσβείας της Τουρκίας

Ρωσία-Άνοιξε πυρ εναντίον της πρεσβείας της Τουρκίας

Η αστυνομία της Ρωσίας συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα, Αρμένιο υπήκοο, αφού άνοιξε πυρ εναντίον της πρεσβείας της Τουρκίας στη Μόσχα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ένας άγνωστος άνοιξε πυρ με ένα κυνηγετικό τουφέκι εναντίον της πρεσβείας της Τουρκίας στη Μόσχα, πριν συλληφθεί», ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass. «Ουδείς τραυματίστηκε στο επεισόδιο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο ένοπλος πυροβόλησε δύο φορές με το κυνηγετικό τουφέκι του στοχοθετώντας τον θυρεό της Τουρκικής Δημοκρατίας στο κτίριο της πρεσβείας, σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αστυνομίας που μίλησαν στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Αρτούρ Μιρζογιάν, ένας 43χρονος Αρμένιος επιχειρηματίας.

Ο άνδρας πέτυχε το θυρεό με το οποίο είναι διακοσμημένο το κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Μοσκόβσκι Κομσομόλετς στο Διαδίκτυο. Δεν έδωσε πάντως καμιά πιθανή εξήγηση για τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην ενέργεια αυτή λίγο μετά τις 08:00 (07:00 ώρα Ελλάδας).

Δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια κανένας εκπρόσωπος της πρεσβείας της Τουρκίας.

Η Τουρκία και η Αρμενία δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ τους, εξαιτίας της πλήρους διαφωνίας τους για τον γενοκτονικό χαρακτήρα του διωγμού των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Μια απόπειρα για την έναρξη μιας διαδικασίας συμφιλίωσης ανάμεσα στις δύο χώρ��ς, το 2009, δεν έφερε αποτέλεσμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ