Το Κίεβο καταγγέλλει τη Ρωσία για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού

Το Κίεβο καταγγέλλει τη Ρωσία για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού

Oι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στο Λουγκάνσκ, την πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία και έχουν υπό τον έλεγχό τους οι φιλορώσοι αυτονομιστές από τον Απρίλιο, και ύψωσαν την ουκρανική σημαία εκεί, δήλωσε ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος σήμερα.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του αστυνομικού τμήματος του Τζοβτνέβι (βορειοανατολικά) και ύψωσαν τη σημαία της Ουκρανίας» κατά τις μάχες στην συνοικία Βαλίκα Βεργκούνκα στο Λουγκάνσκ, είπε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης στους δημοσιογράφους ότι νέος ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε στην Ουκρανία από τη Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες, περιλαμβανομένων 3 πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών Grad.

«Μια στρατιωτική μονάδα, που περιλαμβάνει 3 πυραυλικά συστήματα Γκραντ πραγματοποίησε έφοδο από τη Ρωσία μέσω του (ουκρανικού) χωριού Ντιάκοβε με κατεύθυνση το Νιτζνι Ναγκόλτσικ» 76 χιλιόμετρα βόρεια του προπυργίου των ανταρτών Λουγκάνσκ, επισήμανε ο αξιωματούχος.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε 10 περιπτώσεις, προσέθεσε ο ίδιος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ