Ο Αλ Γκορ μήνυσε το Αλ Τζαζίρα

Ο Αλ Γκορ μήνυσε το Αλ Τζαζίρα

Οι ιδρυτές του τηλεοπτικού δικτύου Current TV Αλ Γκορ και Τζόελ Χάγιατ κατέθεσαν μήνυση την Παρασκευή εναντίον του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα που εδρεύει στο Κατάρ με το αιτιολογικό ότι ο αραβικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός τους χρωστάει εκατομμύρια δολάρια από την εξαγορά του Current TV.

Το Αλ Τζαζίρα απέκτησε το Current TV έναντι κατ’ εκτίμηση ποσού 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013 και τώρα ο αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος Αλ Γκορ και ο συνιδρυτής του δικτύου Χάγιατ μηνύουν τον αραβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό για εξαπάτηση και πολλαπλές παραβιάσεις των όρων εξαγοράς.

Το αραβικό δίκτυο εξαγόρασε το Current TV στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ξεκινήσει ένα ειδησεογραφικό κανάλι με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρώντας να κερδίσει μερίδιο στην αμερικανική τηλεοπτική αγορά από τα ανταγωνιστικά δίκτυα, το CNN, το MSNBC και το Fox News.

Η συμφωνία αυτή έφερε το αραβικό κανάλι, το οποίο υποστηρίζεται από τον εμίρη του Κατάρ και την οικογένειά του, σε περίπου 40 εκατομμύρια νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά η προσπάθεια του Αλ Τζαζίρα συνάντησε σθεναρή αντίσταση από ορισμένα καλωδιακά δίκτυα και εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Έκτοτε το κανάλι που πάλεψε να κερδίσει μερίδιο από το αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό έχει πολύ χαμηλές τηλεθεάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ