Οι νέοι Γερμανοί δεν γνωρίζουν για το τείχος του Βερολίνου

Οι νέοι Γερμανοί δεν γνωρίζουν για το τείχος του Βερολίνου

Το 19% των Γερμανών ηλικίας κάτω των 30 ετών δεν αναγνωρίζουν την 13η Αυγούστου ως ημέρα της επετείου ανέγερσης του τείχους του Βερολίνου, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την χθεσινή 53η επέτειο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε το ινστιτούτο, Infratest-dimap, το 19% των νεαρών Γερμανών δε γνωρίζει τι συνέβη την 13η Αυγούστου 1961 στη χώρα τους. Περισσότερο ενημερωμένοι φαίνονται πάντως οι κάτοικοι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel εκφράζει την ανησυχία ότι «η ανάμνηση της ΛΔΓ πουλιέται από γυρολόγους και υποβαθμίζεται σε υποσημείωση στην παιδεία μας-έτσι χάνουμε το παρελθόν μας», επισημαίνοντας την εμπορευματοποίηση αυτής της περιόδου της γερμανικής ιστορίας.

Η χθεσινή επέτειος τιμήθηκε με κατάθεση στεφανιών από Γερμανούς αλλά και ξένους στο σημείο όπου βρισκόταν το τείχος, σε ένδειξη αναγνώρισης των 136 Ανατολικογερμανών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να δραπετεύσουν στην Δύση.

Την 9η Νοεμβρίου η Γερμανία θα γιορτάσει τα 25 χρόνια από το άνοιγμα του τείχους.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ