Μακέιν: Αναποτελεσματική η πολιτική του Ομπάμα

Μακέιν: Αναποτελεσματική η πολιτική του Ομπάμα

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, Τζον Μακέιν χαρακτήρισε «αναποτελεσματική» την προσέγγιση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στο Ιράκ σε συνέντευξη που παραχώρησε, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον τέσσερα νέα πλήγματα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που απειλούσαν μια ομάδα μειονοτικών κοντά στη Σίντζαρ.

Ο Μακέιν είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι πρέπει να αρχίσει μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των μαχητών του ΙΚ τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο ίδιος επανέλαβε την κατηγορία πως ο Ομπάμα δεν έχει ουσιαστικά στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Ιράκ.

Ο γερουσιαστής τόνισε ότι η ισχύς του ΙΚ μεγεθύνεται, οι δυνάμεις του εξαπλώνονται και πλέον αποτελεί μια άμεση απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Κάλεσε η Ουάσινγκτον να στείλει όπλα στους Ιρακινούς Κούρδους και να υποστηρίξει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Μακέιν, ο οποίος ήταν ο αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008, έκρινε ακόμη πως ο Αμερικανός πρόεδρος δημιουργεί ένα «κενό Αμερικανικής ηγεσίας» και πως αυτό συνέβαλε στις αρνητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ