Συζητήσεις Κύπρου-Ρωσίας για το εμπάργκο στις εισαγωγές

Συζητήσεις Κύπρου-Ρωσίας για το εμπάργκο στις εισαγωγές

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η Ρωσία αναγνωρίζει ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της θα ήταν αυστηρότερες χωρίς την ανασταλτική στάση μερικών χωρών μελών της, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, αλλά παραδέχθηκε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εξαιρεθεί είτε η Κύπρος είτε οποιαδήποτε άλλη χώρα από τα ρωσικά αντίμετρα, γιατί αυτά αφορούν σε συγκεκριμένα προϊόντα.

 

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κύπρος συζητεί με τη Ρωσία για να δει πως θα εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα και ενδεχομένως σε αυτό το πλαίσιο να εξευρεθεί τρόπος εξαίρεσής της. Σημείωσε, επίσης, ότι η θέση της Λευκωσίας είναι ότι οι κυρώσεις δεν επιλύουν προβλήματα και μόνο ο διπλωματικός διάλογος μπορεί να προσφέρει διέξοδο στα προβλήματα. 

 

Το θέμα των ρωσικών κυρώσεων συζητήθηκε μεταξύ επισήμων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκονται χθες στην Κύπρο και λειτουργών του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου δεν φαίνεται να προέκυψε αποτέλεσμα.

 

Η Κύπρος εξάγει τη Ρωσία κυρίως ορισμένα είδη εσπεριδοειδών και είδη ιχθυοκαλλιέργειας, συνολικής αξίας 11 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ