Οι μετανάστες της Πάτρας στη New York Times

Οι μετανάστες της Πάτρας στη New York Times

Στην κατάσταση που βιώνουν οι παράτυποι μετανάστες στην Πάτρα και στην πρόθεση ορισμένων εξ αυτών να ταξιδέψουν προς τη Δυτική Ευρώπη, αναφέρεται ανταπόκριση από την αχαϊκή πρωτεύουσα, που δημοσιεύουν οι «New York Times».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «πολλοί μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Σουδάν και άλλες δοκιμαζόμενες -από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις- περιοχές, καταλήγουν στην Πάτρα, καθώς η πρόσβαση στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας είναι ευκολότερη για τους μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να εισέλθουν στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη».

Ακολούθως, τονίζεται ότι «ωστόσο, για τους μετανάστες, το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα απογοήτευσης και απόγνωσης, γεγονός που ωθεί ορισμένους εξ αυτών στην απόφαση να προβούν σε ένα ακόμη ριψοκίνδυνο ταξίδι, λόγω της υπερβολικής εχθρότητας που αντιμετωπίζουν τόσο από τους Έλληνες πολίτες, όσο και από τις ελληνικές Αρχές».

Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης σημειώνει ότι «σύμφωνα με το περιοδικό “Hot Doc”, ανώτατος αστυνομικός αξιωματούχος κατεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο να δηλώνει ότι οι ζωές των παράνομων μεταναστών “θα πρέπει να γίνουν αφόρητες”».

Αναφορά γίνεται και στις «εξαιρετικά μειωμένες πιθανότητες» που έχουν οι παράτυποι μετανάστες να λάβουν το καθεστώς ασύλου στην Ελλάδα, «δεδομένου ότι πέρυσι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα παραχώρησε άσυλο σε λιγότερο από το 5% των συνολικά αιτουμένων άσυλο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ