ΒΙΝΤΕΟ-Βρέφος βρέθηκε ζωντανό μέσα στις λάσπες στην Ινδία

ΒΙΝΤΕΟ-Βρέφος βρέθηκε ζωντανό μέσα στις λάσπες στην Ινδία

Οι διασώστες στην περιοχή Πούνε στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας συνεχίζουν και σήμερα τις επιχειρήσεις τους χωρίς πολλές ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε ένα χωριό της περιοχής την Τετάρτη.

Μέχρι στιγμής από τη λάσπη και τα ερείπια έχουν ανασυρθεί 73 πτώματα και 8 επιζώντες, όμως υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να φτάνει και τους 150 νεκρούς. Εξάλλου οι συνεχιζόμενες βροχές και οι σφοδροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Δείτε το βίντεο της Washingtonpost

 

«Η επιχείρηση διήρκησε όλη τη νύχτα. Έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής 73 πτώματα και έχουμε καταφέρει να ανασύρουμε οκτώ επιζώντες», δήλωσε ο Άλοκ Αουάστι αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, προσθέτοντας ότι οι διασώστες έχουν ερευνήσει σχεδόν τα μισά από τα σπίτια που καταπλακώθηκαν από τη λάσπη.

«Υπάρχουν ακόμη περίπου 80 άνθρωποι παγιδευμένοι (…) Οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι πολύ πολύ μικρές», υπογράμμισε.

Βρέφος 3 μηνών ζωντανό μετά από 10 ώρες στις λάσπες

Στο μεταξύ χθες Παρασκευή οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν από τη λάσπη ένα βρέφος 3 μηνών και τη μητέρα του.

Ο τριών μηνών Ρούντρα Πινγκλ διασώθηκε σχεδόν 10 ώρες μετά την κατολίσθηση. Το συνεχές κλάμα του μωρού οδήγησε τους διασώστες στο σημείο όπου είχε καταπλακωθεί μαζί με τη μητέρα του. Από ένα σημείο και μετά εκείνη ήταν πολύ αδύναμη για να φωνάξει, όμως το μωρό συνέχισε να κλαίει. Αργότερα οι διασώστες εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τους παππούδες του μωρού.

Οι τέσσερις από τους οκτώ επιζώντες που έχουν εντοπιστεί ανήκουν στην οικογένεια του Ρούντρα.

Περίπου 160 άνθρωποι ζούσαν στα μερικές δεκάδες σπίτια του χωριού Μάλιν στο κρατίδιο Μαχαράστρα της Ινδίας, τα οποία βρέθηκαν κάτω από τη λάσπη όταν σημειώθηκε κατολίσθηση σε έναν γειτονικό λόφο εξαιτίας των μουσώνων που πλήττουν την περιοχή.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης, στις οποίες συμμετέχουν σχεδόν 400 άνθρωποι, βρίσκονται σήμερα στην τέταρτη ημέρα τους και αναμένεται να διαρκέσουν ακόμη δύο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΒΙΝΤΕΟ: Washingtonpost

Διαβάστε επίσης

Ινδία-Κατολίσθηση “έσβησε” χωριό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ