Εκδόθηκε στο Βέλγιο ο ύποπτος για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο

Εκδόθηκε στο Βέλγιο ο ύποπτος για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο

Η Γαλλία παρέδωσε σήμερα στις βελγικές αρχές τον ύποπτο για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών Μεχντί Νεμούς, όπως δήλωσε η Τίνε Χόλεβετ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου.

«Έχει φτάσει στις Βρυξέλλες και θα ανακριθεί», δήλωσε η ίδια.

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Γαλλίας είχε εγκρίνει την Τετάρτη την έκδοση του Νεμούς στο Βέλγιο.

Γάλλος αλγερινής καταγωγής, ο 29χρονος Νεμούς κατηγορείται ότι στις 24 Μαΐου σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών.

Συνελήφθη στις 30 Μαΐου στη Μασσαλία, όπου έφτασε με το αυτοκίνητό του, μέσω του Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Στις αποσκευές του βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα καλάσνικοφ και πολλά πυρομαχικά.

Ο Νεμούς έχει ήδη καταδικαστεί επτά φορές στη Γαλλία, κυρίως για ένοπλη ληστεία, και έχει ήδη εκτίσει επταετή κάθειρξη, στη διάρκεια της οποίας προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ.

Ο Φρανσουά Μολέν, εισαγγελέας του Παρισιού, επεσήμανε ότι ο Νεμούς έχει περάσει περισσότερο από έναν χρόνο στη Συρία, όπου φέρεται να εντάχθηκε στις πιο ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ