“Μίλησαν” τα μαύρα κουτιά του Boeing

“Μίλησαν” τα μαύρα κουτιά του Boeing 

Η εξέταση των μαύρων κουτιών του Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία αποκάλυψε μια «αποσυμπίεση» που οφείλεται σε μια «ισχυρή έκρηξη» την οποία προκάλεσε ένας πύραυλος, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

«Τα στοιχεία των καταγραφέων που βρίσκονταν στο αεροσκάφος δείχνουν ότι η καταστροφή και η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκαν από μια τεράστια αποσυμπίεση που οφείλεται με μια έκρηξη εξαιτίας των διατρήσεων που προκάλεσε η έκρηξη ενός πυραύλου» στην άτρακτο, διευκρίνισε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ένας εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου, ο Αντρίι Λισένκο.

Ο Λισένκο εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από ειδικούς που ανέλυσαν τους καταγραφείς από το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία τη 17η Ιουλίου.

Ερωτηθέν σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) που έχει αναλάβει τις έρευνες δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες,

«Προτιμάμε να περιμένουμε να αποκτήσουμε μία πληρέστερη εικόνα για το τι συνέβη από το να δημοσιεύουμε αποσπασματικές πληροφορίες εδώ και εκεί» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Φερνόι, η εκπρόσωπος του OVV.

Η Βρετανία έχει επιφορτιστεί με το έργο να μεταφορτώσει τα δεδομένα από τα δύο μαύρα κουτιά που ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής και να παραδώσει τις πληροφορίες στους διεθνείς ερευνητές προκειμένου να τα αναλύσουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ