ΒΙΝΤΕΟ-«Η κόρη μας είναι ζωντανή»

ΒΙΝΤΕΟ-«Η κόρη μας είναι ζωντανή»

Δεν έχουν πάψει λεπτό να ελπίζουν. Δεν πέρασε ούτε μία στιγμή που να πιστέψουν ότι η κόρη τους είναι νεκρή. Ο Τζόρτζ και η Άντζελα Ντιντζίσκι γονείς της 25χρονης μηχανικού αεροδιαστημικής, επιβάτη της πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών, δεν βγάζουν από το μυαλό τους ότι η Φατιμά είναι ζωντανή.

Είναι τέτοια η δύναμη και ο πόνος της ψυχής τους που αψήφησαν κάθε κίνδυνο και χθες έφτασαν στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας κοντά στο Ντόνετσκ. Είναι οι πρώτοι συγγενείς θυμάτων που κατόρθωσαν να μπουν στην εμπόλεμη ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας.

Δακρυσμένοι περπάτησαν για ώρα στο έδαφος που κατέπεσε το Boeing 777. Κοιτούσαν και ξανακοιτούσαν μήπως και βρουν κάποιο σημάδι της 25χρονης Φατιμά. Άφησαν μία πελώρια ανθοδέσμη πάνω στα συντρίμμια και συνέχισαν να βαδίζουν βουβοί.

Δείτε το βίντεο: 

Η τελευταία «επικοινωνία» που είχαν με τη Φατιμά ήταν αρκετή ώρα, μετά την τραγωδία στην Ουκρανία. Δέχθηκαν κλήση από το κινητό τηλέφωνο της κόρης τους. Απάντησαν, χωρίς να ακούσουν τη φωνή της.

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε, μέχρι να τη βρούμε. Η κόρη μας είναι ζωντανή», είπε ο Τζόρτζ Ντιντζίνσκι στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

Ατέλειωτη θλίψη στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία, τη χώρα με τους 193 νεκρούς στην πτήση ΜΗ17, οι σημαίες και χθες κυμάτιζαν μεσίστιες. Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν, μεταφέροντας τις σορούς άλλων 38 θυμάτων της τραγωδίας.

 

Μετά από μία σεμνή τελετή, οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση του Χίλβερσουμ, όπου μία πολυεθνική δύναμη ιατροδικαστών και ειδικών έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων.

Δείτε το βίντεο: 

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και χθες, στην Ολλανδία έχουν μεταφερθεί από την Ουκρανία οι σοροί 227 επιβατών της πτήσης ΜΗ17. Όμως, 71 άνθρωποι που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πυρά Λονδίνου στη Μόσχα

Τη σκυτάλη στον πόλεμο των αλληλοκατηγοριών μεταξύ Δύσης και Μόσχας για την κατάρριψη του Boeing πήρε χθες το Λονδίνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών να κατερρίφθη από πύραυλο με τον οποίο η Μόσχα είχε προμηθεύσει τους φιλορώσους αυτονομιστές που ελέγχουν την περιοχή.

Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε πως «διαθέτει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι αυτονομιστές σχεδίαζαν να διασκορπίσουν τμήματα άλλων αεροσκαφών στον τόπο της συντριβής του Μπόινγκ, ώστε να αποπροσανατολίσουν τους εμπειρογνώμονες.».

Η Μόσχα, μέσω του Ρώσου πρεσβευτή στη Βρετανία Αλεξάντερ Γιακοβένκο, εξακολουθεί να στηρίζει την άποψη οι ισχυρισμοί περί εμπλοκής της Ρωσίας στην κατάρριψη του αεροπλάνου, είναι αβάσιμοι. Όπως λέει ο Γιακοβένκο: «Είναι πολύ νωρίς, για να επιρρίψει κάποιος ευθύνες και κατηγορίες εις βάρος της Μόσχας, βασιζόμενος σε δημοσιεύσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και όχι σε αξιόπιστες ενδείξεις.».

Επικοινωνία Πούτιν-Άμποτ

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ συζήτησαν για την ανάγκη διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών, ώστε να εργαστούν με ασφάλεια οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς ομάδας στον τόπο της συντριβής του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Κατά τα φαινόμενα, υπάρχουν σοροί που δεν έχουν περισυλλεγεί στο σημείο. Και είναι η παρουσία των σορών αυτών που καθιστά πιο σημαντική από ποτέ την ανάπτυξη μίας διεθνούς αποστολής στην περιοχή», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άμποτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η εμπλοκή της χώρας του στην περιοχή είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική.

«Πρόκειται και το υπογραμμίζω, για μία ανθρωπιστική αποστολή. Άλλοι μπορούν να εμπλακούν, αν το επιθυμούν, στην πολιτική στην κεντρική Ευρώπη, στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τους νεκρούς μας και να τους επαναπατρίσουμε», πρόσθεσε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός.

Στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών επέβαιναν 27 Αυστραλοί.

Στην Ολλανδία ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ θα μεταβεί στην Ολλανδία, για να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε τις συνθήκες κατάρριψης του αεροσκάφους και την ανάπτυξη 30 εμπειρογνωμόνων, στην Ουκρανία για τη διενέργεια της έρευνας.

Ο Νατζίμπ Ραζάκ είπε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της περιοχής όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, ικανοποίησαν δύο από τους όρους της συμφωνίας που συνήφθη με την Μαλαισία – την επιστροφή των σορών των θυμάτων και των «μαύρων κουτιών» – αλλά ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα.

«Η προτεραιότητά μου είναι να εξασφαλίσω ότι θα ικανοποιηθεί και ο τρίτος όρος της συμφωνίας και ότι οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς ομάδας θα έχουν πλήρη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο του δυστυχήματος. Αυτό απαιτεί τη συνεργασία εκείνων που έχουν τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής καθώς και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε ο Ραζάκ.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

BINTEO-Η αμμοθύελλα “καταπίνει” το Φοίνιξ

Έντονες επικρίσεις για τον νέο πρωθυπουργό της Ινδίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ