Αίγυπτος-Τέσσερα παιδιά νεκρά από όλμο

Αίγυπτος-Τέσσερα παιδιά νεκρά από όλμο

Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένας όλμος έπληξε το σπίτι τους στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, πιθανόν από ισλαμιστές οι οποίοι είχαν στόχο στρατιώτες, όπως δήλωσαν στελέχη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στην πόλη Ελ Γκούρα, στο βόρειο τμήμα του Σινά, που θεωρείται ένα προπύργιο των εξτρεμιστών ισλαμιστών οι οποίοι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου εδώ κι έναν χρόνο.

Πέρα από τα τέσσερα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους-όλα ήταν κάτω από 15 ετών-από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τη στιγμή της επίθεσης στην περιοχή έκαναν έρευνες αστυνομικοί και στρατιώτες, μία ημέρα μετά το θάνατο δύο ανώτερων αξιωματικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους με αυτοκίνητο στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου.

Μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, από το στρατό η Αίγυπτος πλήττεται από ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνουν τζιχαντιστές. Οι επιθέσεις επικεντρώνονται στο Σινά.

Οι τζιχαντιστές αυτοί λένε ότι προβαίνουν στις επιθέσεις ως αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις αρχές που εγκατέστησε ο στρατός. Σύμφωνα με την κυβέρνηση πάνω από 500 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Διαδήλωσαν για τη Γάζα στην Ελβετία

Εκεχειρία μέχρι τα μεσάνυχτα στη Γάζα

Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ