Αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία

Αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία

 

Μετά από μια μικρή κάμψη τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε και πάλι τον Νοέμβριο, με 17.800 νέους εγγεγραμμένους, φτάνοντας τα 3,29 εκατομμύρια συνολικά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2011, ο αριθμός των ανέργων είχε μειωθεί κατά 20.500 άτομα, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να δηλώσει ότι “ξεκίνησε” η αντιστροφή της τάσης, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Ωστόσο τον Νοέμβριο ο αριθμός των καταγεγγραμένων ανέργων αυξήθηκε, με το ποσοστό να ξεπερνά το 10% και σε πραγματικούς αριθμούς τα 3,293 εκατομμύρια. Αν εξαιρεθούν όμως οι μερικώς απασχολούμενοι και όσοι εργάστηκαν βραχυπρόθεσμα, η τάση παραμένει πτωτική. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν υποστήριξε ότι υπάρχει πραγματικά αντιστροφή κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στα μητρώα των ανέργων τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί στις 27 Ιανουαρίου.

Στις τελευταίες προβλέψεις της η στατιστική υπηρεσία Insee δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης αφού θεωρεί ότι, μετά από μια μικρή σταθεροποίηση, το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί ελαφρά στα μέσα του 2014. Παρόμοιες εκτιμήσεις έχουν κάνει επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ