Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες σε συγκρούσεις στο Ντόνετσκ

Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες σε συγκρούσεις στο Ντόνετσκ

Συνεχίστηκαν σήμερα οι μάχες κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, με τους αυτονομιστές να κάνουν λόγο περί μιας προσπάθειας των κυβερνητικών δυνάμεων της χώρας να ανακαταλάβουν την περιοχή.

Η κυβέρνηση του Κιέβου αρνήθηκε ότι έστειλε τον τακτικό στρατό στο κέντρο του Ντόνετσκ, που έχουν καταλάβει οι αντάρτες από τον Απρίλιο. Σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι πρόκειται για μικρές, «αυτοδιοικούμενες» ομάδες που δηλώνουν μεν πίστη στο Κίεβο αλλά ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία δράση κατά των φιλορώσων αυτονομιστών.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 ακόμα τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο λίγο έξω από το Ντόνετσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στην πόλη ζούσαν περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις. Πολλοί έχουν αναγκαστεί να την εγκαταλείψουν.

Ένας υποσταθμός ηλεκτροδότησης καταστράφηκε εν μέρει από τις σημερινές συγκρούσεις.

«Είναι επικίνδυνα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του Ντόνετσκ, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα εννιαώροφο κτίριο υπέστη ζημιές από τους πυροβολισμούς και η λειτουργία των μέσων μεταφοράς ανεστάλη.

Από το πρωί άρχισαν να ακούγονται «εκρήξεις» και οι πολίτες «ανησυχούν πολύ», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ