Ο “Μπάτμαν” της Wall street

Ο “Μπάτμαν” της Wall street

Ο Ντάνιελ Γου με την εταιρεία του Gotham City Research έχει κηρύξει πόλεμο σε όσες εταιρείες πλουτίζουν με αθέμιτα μέσα. Αυτοχαρακτηρίζεται «σταυροφόρος» κατά του οικονομικού εγκλήματος, αν και για τους επικριτές του δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένας απλός «σορτσάκιας».

Είναι ένας σύγχρονος μπάτμαν ο Ντάνιελ Γου ή βρήκε το αδύνατο σημείο των ρυθμιστικών αρχών και εκμεταλλεύεται την «τρύπα»  για ίδιο όφελος με πρόσχημα τη δικαιοσύνη; Είναι ο άνθρωπος που φοβούνται όλες οι διεθνείς εταιρείες και τράπεζες που έχουν γράψει στους ισολογισμούς τους μικρά ή μεγαλύτερα ψέματα. Και δεν είναι λίγες… Αυτό που ξέρουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις είναι ότι όσο μεγάλες και δυνατές παρουσιάζονται σε μια στιγμή μπορεί να καταρρεύσουν αν στοχοποιηθούν από την εταιρεία του Gotham City Research- το όνομά της το έχει πάρει από την πόλη που κατάγεται ο γνωστός ήρωας των κόμικς που πολεμά το έγκλημα, Μπάτμαν.

Σε αντίθεση όμως με τους σούπερ ήρωες εκείνους έχει στοχοποιήσει τους οικονομικούς εγκληματίες, στελέχη εταιρειών, ορκωτούς λογιστές, τραπεζίτες που δρουν ανεξέλεγκτα αλλά και αναποτελεσματικές ρυθμιστικές αρχές.

Οι εταιρείες που είναι ύποπτες για απάτη μεγάλης κλίμακας θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη και η τιμή της μετοχής τους θα πέσει σημαντικά από τη δημοσίευση των κρίσιμων οικονομικών εκθέσεων, ενώ οι «σταυροφόροι» θα έχουν «σορτάρει» ήδη τη μετοχή αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Πηγή: Έθνος

 

Διαβάστε επίσης

Βρετανία-Κατέστρεψαν αποδείξεις παιδεραστίας πολιτικών

Στο εδώλιο για διαφθορά η πριγκίπισσα Κριστίνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ