Τους 342 έφθασαν οι νεκροί στην Παλαιστίνη

Τους 342 έφθασαν οι νεκροί στην Παλαιστίνη

 

Tουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας στους 342 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από 12 ημέρες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Από την πλευρά του Ισραήλ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια μαχών, αναφέρει ο στρατός ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε από μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, ανεβάζοντας σε δύο τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από την 8η Ιουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από έναν Παλαιστίνιο μαχητή που είχε διεισδύσει στο Ισραήλ μέσω μιας σήραγγας από τη Γάζα, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Οι στρατιώτες ονομάζονται,  Άνταρ Μπερσανάο, 20 ετών από τη Νεχαρίγια και Άμοτζ Γκρίνμπεργκ, 45 ετών, από το Χοντ Χασαρόν» επισήμανε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των τελευταίων θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας περιλαμβάνονται δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 31 ετών, που σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ (στα κεντρικά), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Δύο μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν την ζωή τους στη Ζεϊτούν, μια συνοικία κοντά στην πόλη της Γάζας.

Στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, 5 μέλη της ίδιας οικογένειας, περιλαμβανομένων 2 κοριτσιών ηλικίας 2 και 6 ετών, σκοτώθηκαν σε ένα βομβαρδισμό ενώ άλλος ένας άνθρωπος, ο 6ος κατά σειρά, σκοτώθηκε σε μια άλλη επιδρομή, σύμφωνα με τον Κούντρα. Στις βόρειες περιοχές, επίσης, 4 άνδρες σκοτώθηκαν στη Μπέιτ Λαχίγια και ένας πέμπτος σε μία αεροπορική επιδρομή εναντίον της κατοικίας του στη Τζαμπαλίγια.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χαν Γιούνες και 3 άνδρες στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα, 8 άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός παιδιού 6 ετών, σκοτώθηκαν βόρεια της πόλη της Γάζας, στο Μπέιτ Χανούν, το Μπέιτ Λαχίγια, το Ντέιρ αλ Μπάλαχ και το Χαν Γιούνες.

Συνολικά, τουλάχιστον 342 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2390 έχουν τραυματισθεί από την 8η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση “Προστατευμένη Παρυφή”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ