Κέρι: ΗΠΑ και Γερμανία παραμένουν “καλοί φίλοι”

Κέρι: ΗΠΑ και Γερμανία παραμένουν “καλοί φίλοι”

Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «καλοί φίλοι» παρά την ένταση που προκλήθηκε από τις πρόσφατες υποθέσεις κατασκοπείας, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ στη Βιέννη.

«Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία είναι στρατηγικού χαρακτήρα, έχουμε μία τεράστια πολιτική συνεργασία και είμαστε καλοί φίλοι», δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Βιέννης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και μίλησαν επίσης για το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή.

«Αυτό δείχνει ότι αυτή η σχέση ανάμεσα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είναι αναγκαία, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων εβδομάδων. Θα εργασθούμε σε μία θεμελιώδη βάση αμοιβαίου σεβασμού», πρόσθεσε.

Οι εξηγήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες δίνονται μετά την θεαματική απόφαση του Βερολίνου να απελάσει τον επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία, σε μία απόφαση εξαιρετικά σπάνια στους κόλπους του ΝΑΤΟ, έπειτα από την ανακάλυψη δύο γερμανών διπλών πρακτόρων που δρούσαν για λογαριασμό των ΗΠΑ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ