Κίνα-Σύλληψη παρουσιαστή ειδήσεων για διαφθορά

Κίνα-Σύλληψη παρουσιαστή ειδήσεων για διαφθορά

Ένας από τους γνωστότερους παρουσιαστές της κινεζικής τηλερόασης συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ζωντανή μετάδοση της εκπομπής του, καθώς οι αρχές της χώρας διευρύνουν την εκστρατεία τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Ρούι Τσενγκάνγκ, ο δημοφιλής παρουσιαστής εκπομπών οικονομικών ειδήσεων στο κανάλι China Central Televisio (CCTV) απομακρύνθηκε από το στούντιο την Παρασκευή, όπως ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter η εφημερίδα του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Εκτός από τον Ρούι, κρατείται επίσης και ο υποδιευθυντής του τμήματος οικονομικών ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Λι Γιονγκ.

Πριν από περίπου έναν μήνα είχε ανακοινωθεί ότι οι δικαστικές αρχές ξεκινούν έρευνα για δωροληψία σε βάρος του γενικού διευθυντή οικονομικών του CCT, Γκούο Ζενσί.

Η σύλληψη του Ρούι ήταν τόσο αιφνιδιαστική που στο σκηνικό της εκπομπής “Οικονομικά Νέα” την οποία επρόκειτο να παρουσιάσει αργά το βράδυ της Κυριακής διακρίνονταν δύο μικρόφωνα μολονότι εκφώνησε μόνος του τις ειδήσεις ο συμπαρουσιαστής του.

Ο 36χρονος Ρούι είναι ένας από τους γνωστότερους συντάκτες οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων στην Κίνα. Έχει γίνει διάσημος για τις εθνικιστικές απόψεις του και τις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του. Απέκτησε ιδιαίτερα φήμη το 2007, όταν με τα σχόλιά του για μια καφετέρια της αλυσίδας Starbucks που βρισκόταν στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου υποκίνησε τη λαϊκή κατακραυγή και βοήθησε να κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα. Στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Sina -το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter- ο Ρούι έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια “ακολούθους”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ