Ερντογάν: Το Ισραήλ βασίζεται στα ψέματα

Ερντογάν: Το Ισραήλ βασίζεται στα ψέματα

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται στα «ψέματα» σε ό,τι αφορά τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει στη Γάζα.

«Εκείνο (το Ισραήλ) λέει ότι (η Χαμάς) εκτοξεύει ρουκέτες. Όμως ποιος πεθαίνει;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφωνούσε ενώπιον των υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, προτού να προσθέσει ότι «ο αριθμός των Παλαιστινίων που εσείς (το Ισραήλ) σκοτώσατε έχει ανέλθει αυτή τη στιγμή στους 100. Η ζωή του (η ζωή του Ισραήλ) βασίζεται στο ψέμα. Δεν είναι ειλικρινές».

«Εμείς δε μπορούμε να πάρουμε το μέρος της βαρβαρότητας» συνέχισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σύμφωνα με τον οποίο «ο σκοπός των Παλαιστινίων είναι και δικός μας σκοπός».

Την Τρίτη η Τουρκία είχε καλέσει το Ισραήλ να τερματίσει «αμέσως» τις επιδρομές εναντίον της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επανέλαβε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ εμποδίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, οι οποίες διερράγησαν μετά την ισραηλινή επιχείρηση κατά του πλοίου Mavi Marmara το 2010.

«Δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με θετικό τρόπο τη διαδικασία της εξομάλυνσης (των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών) όσο τα αδέλφια μας, οι Παλαιστίνιοι, σκοτώνονται» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ