Ο Ερντογάν προειδοποιεί το Ισραήλ

Ο Ερντογάν προειδοποιεί το Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ εμποδίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, οι οποίες διερράγησαν μετά την ισραηλινή επιχείρηση κατά του πλοίου Mavi Marmara το 2010.

Η ανάπτυξη των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, αποτελεί σημαντικό μέρος της περιφερειακής εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις. Πρώτον αυτή η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει”, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες στην πόλη Γιοζγκάτ.

“Όσο αυτό δεν γίνεται, δεν είναι δυνατή η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ”.

Οι προσπάθειες για την εξομάλυνση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων έχουν ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες, αφού ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη για την ισραηλινή επιχείρηση και δεσμεύθηκε για την καταβολή αποζημιώσεων, έπειτα από αμερικανική μεσολάβηση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα, χρησιμοποιεί συχνά την σε ρητορικό επίπεδο υποστήριξή του προς τους Παλαιστίνιους απέναντι στην μουσουλμανική σουνιτική εκλογική του βάση.

 

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία-Τουλάχιστον έξι τραυματίες από έκρηξη

ΒΙΝΤΕΟ-Άγριο ξύλο ανάμεσα σε Τούρκους βουλευτές

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιδρομές στην Παλαιστίνη-Νεκρά 14 παιδιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ