Γερμανός οικονομολόγος: Η λύση για τις χώρες του Νότου είναι το κούρεμα

Γερμανός οικονομολόγος: Η λύση για τις χώρες του Νότου είναι το κούρεμα  

 

Πρόταση του Γερμανού οικονομολόγου, Χανς Ζιν για να δοθεί ανάσα σε προβληματικά κράτη.

«Δεν είναι ευχάριστο για τον πιστωτή να παραδεχτεί ότι δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα χρήματά του, αλλά όσο γρηγορότερα αντιμετωπίσει την αλήθεια, τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, Χανς Βέρνερ Ζιν, επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo, χρησιμοποιεί προκλητικό λόγο για να διατυπώσει τις απόψεις του. Μιλώντας στο Bloomberg, ο υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προτείνει τώρα σύνοδο για την ελάφρυνση του χρέους των υπερχρεωμένων κρατών του Ευρωπαϊκού Νότου.

«Χρειαζόμαστε μία σύνοδο χρέους στην Ευρώπη, προκειμένου να προσφέρουμε μερική ελάφρυνση χρέους στις νότιες χώρες», όπου το ύψος των οφειλών έχει ανέλθει σε «σχεδόν αβάσταχτα» επίπεδα, λέει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι οι διαβουλεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή όλων, «καθώς αυτό εμπλέκει αρκετά κράτη».

«Νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένα, οι τράπεζες είναι υπερχρεωμένες και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες είναι υπερχρεωμένες», σημείωσε ο Ζιν.

 

Πηγή: Δημοκρατία 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ