Κάμερον: Άπλετο φως για τους παιδεραστές πολιτικούς

Κάμερον: Άπλετο φως για τους παιδεραστές πολιτικούς 

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε σήμερα “να ριφθεί άπλετο φως” στις κατηγορίες για παιδεραστία από υψηλόβαθμους πολιτικούς τις δεκαετίες του 1980-’90 και την μετέπειτα φερόμενη συγκάλυψή τους, εν αναμονή της έναρξης μιας έρευνας από την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

“Είμαι απολύτως αποφασισμένος να ριφθεί άπλετο φως στις κατηγορίες αυτές και να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια γι’ αυτό που συνέβη, αυτό έχει ουσιαστική σημασία”, σημείωσε ο Κάμερον.

“Είναι σημαντικό η αστυνομία να ξέρει ότι μπορεί να πάει παντού όπου την οδηγεί η έρευνά της”, πρόσθεσε.

Οι υποψίες για μια απόπειρα “συγκάλυψης” πράξεων παιδεραστίας στην καρδιά της πολιτικής εξουσίας της Βρετανίας απασχολούν τον βρετανικό Τύπο εδώ και μερικές ημέρες, μετά την αποκάλυψη της μυστηριώδους εξαφάνισης των αρχείων που αφορούσαν το ζήτημα αυτό.

“Έχει ουσιαστική σημασία όλος ο κόσμος να αντλήσει τα διδάγματα που πρέπει από αυτήν την αρνητική εξέλιξη”, υπογράμμισε ο συντηρητικός ηγέτης, η χώρα του οποίου εξακολουθεί να φέρει το τραύμα της υπόθεσης Τζίμι Σάβιλ, πρώην παρουσιαστή του BBC, ο οποίος έχει πλέον πεθάνει και ο οποίος ήταν ύποπτος ότι είχε διαπράξει εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις εν πλήρη ατιμωρησία, χάρη στην ιδιότητά του τού τηλεοπτικού αστέρα.

Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι θα εκθέσει ενώπιον των βουλευτών σε λίγο (στις 15:30 τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδος) το είδος της έρευνας που σχεδιάζει να διεξαγάγει η βρετανική κυβέρνηση.

Το υπουργείο της αναγνώρισε ότι 114 φάκελοι σχετικοί με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μεταξύ του 1979 και του 1999 έχουν εξαφανιστεί.

Τα έγγραφα που εξαφανίστηκαν περιλαμβάνουν κυρίως έναν φάκελο, ο οποίος αφορά, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες, την εμπλοκή βουλευτών και πολιτικών φυσιογνωμιών σε ένα κύκλωμα παιδεραστίας. Φημολογείται πως αυτός περιλαμβάνει “εκρηκτικές” κατηγορίες για 8 ισχυρές δημόσιες φυσιογνωμίες.

Ο φάκελος αυτός είχε παραδοθεί το 1983 από έναν βουλευτή των Συντηρητικών στρατευμένο κατά της κακομεταχείρισης των παιδιών, τον Τζέφρι Ντίκενς, στον Λίον Μπρίταν, τότε υπουργό Εσωτερικών της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Αυτός δήλωσε σήμερα ότι είχε πάρει “ένα πακέτο με έγγραφα που περιείχαν κατηγορίες για σοβαρά ανάρμοστες σεξουαλικές συμπεριφορές” και τον παρέδωσε στους αρμόδιους υπουργικούς αξιωματούχους ακολουθώντας την “φυσιολογική διαδικασία”.

Σήμερα το μεσημέρι περίπου 72.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει μια αίτηση με την οποία αξιώνουν την διεξαγωγή μιας εθνικής έρευνας για την υπόθεση αυτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ