“Χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη”

“Χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη”

«Στην Ευρώπη χρειάζεται αναμφισβήτητα περισσότερη ανάπτυξη με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλλα Σέρα ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

 Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό «θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ότι οι μεταρρυθμίσεις παράγουν θετικές συνέπειες οι οποίες ενισχύονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά ότι βραχυπρόθεσμα οι ευνοϊκές αυτές επιπτώσεις είναι λιγότερο εμφανείς».

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό «πρέπει πρώτα από όλα να βγει από την μέση η καχυποψία, και να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, από την στιγμή που πρόσφατες δηλώσεις, οι οποίες δεν έγιναν τόσο από υπουργούς, αλλά από ιθύνοντες της ευρωπαϊκής πολιτικής, έφεραν στο φως μια σχετική καχυποψία».

Ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν υπογραμμίζει, για μια ακόμη φορά, ότι «το να επιτευχθεί η ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση αποτελούν προτεραιότητα για την Ευρώπη. Και πάνω στο θέμα αυτό, άλλωστε, επετεύχθη σύγκλιση- όπως τονίσθηκε και γραπτά- στην τελευταία ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής».

Κατά την άποψη, τέλος, του επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου οικονομικών «η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο, ανάμεσα στην λιτότητα και στην ανάπτυξη, στις χώρες που έκαναν τις μεταρρυθμίσεις και σε εκείνες που δεν τις έχουν εφαρμόσει, είναι συχνά επιζήμια και οικοδομείται με τεχνητό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: it.wikipedia.org

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ