Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ

Η Γαλλία ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι θα ενισχύσει, έπειτα από αίτημα των αμερικανικών αρχών τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις με προορισμό της Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις.

“Αυτά τα συμπληρωματικά μέτρα θα εφαρμόζονται κατά τρόπο ώστε να προκαλούν την μικρότερη δυνατή ενόχληση στους επιβάτες. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις είναι πιθανές. Για λόγους εμπιστευτικότητας δεν μπορούμε ναν αποκαλύψουμε το είδος των συμπληρωματικών μέτρων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας.

Φοβούμενη “νέες τρομοκρατικές απειλές”, η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε την Τετάρτη αυξημένη επιφυλακή στα αεροδρόμια της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, από όπου αναχωρούν πτήσεις για τις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον δεν διευκρίνισε στην προειδοποίησή της τη φύση ή χρόνο και γεωγραφικό προσδιορισμό των απειλών, όμως η λήψη έκτακτων μέτρων στα αεροδρόμια εντάσσεται σε μία συγκυρία κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, και κυρίως στη Συρία και το Ιράκ, το οποίο απειλείται από διάλυση μετά την επίθεση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.

Η Βρετανία και το Βέλγιο ήταν οι πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανακοίνωσαν χθες τη λήψη έκτακτων μέτρων στα αεροδρόμιά τους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ