Συνομιλία Μέρκελ-Ομπάμα με φόντο τη Ρωσία

Συνομιλία Μέρκελ-Ομπάμα με φόντο τη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τη Ρωσία με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία, ειδάλλως η Μόσχα ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προειδοποιήσει για επιβολή περισσότερων κυρώσεων κατά της ρωσικής οικονομίας εάν η Μόσχα δεν παρέμβει ώστε οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία να πάψουν τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης του Κιέβου. Η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι παρέχει υποστήριξη στους αυτονομιστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, αμφότεροι Ομπάμα και Μέρκελ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

«Και οι δύο τόνισαν ότι η Ρωσία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβουν μέτρα για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, εάν αυτή δεν κάνει σύντομα στα απαραίτητα βήματα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ