ΒΙΝΤΕΟ-Παραμένει υπό κράτηση ο Σαρκοζί

ΒΙΝΤΕΟ-Παραμένει υπό κράτηση ο Σαρκοζί

Πιθανόν να διανυκτερεύσει στα κρατητήρια απόψε ο Νικολά Σαρκοζί που οδηγήθηκε στις 9 το πρωί, ώρα Ελλάδος, κι ετέθη υπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς για την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής.

Είναι η πρώτη φορά για τον ίδιο τον Σαρκοζί αλλά και η πρώτη φορά για έναν πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τίθεται υπό κράτηση.

Αν του απαγγελθούν κατηγορίες η επιδίωξη του Νικολά Σαρκοζί να επιστρέψει στην πολιτική και να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα απομακρύνεται.

Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον ανακρίνει επί ένα 24ωρο, διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.

Ο συνήγορός του Τιερί Ερζόγκ ετέθη χθες υπό κράτηση, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν, εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υπόστήριξη του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος αλλά και αν ενημερώθηκε με παράνομο τρόπο για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του.

 

Τα διεθνή ΜΜΕ

Η είδηση της κράτησης του Γάλλου Προέδρου Νικολά έκανε φυσικά τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Το BBC News με τίτλο «Ο τέως Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί ‘κρατείται’ και κάνει λόγο για «πλήγμα» στην υποψηφιότητά του για την Προεδρία του 2017 ενώ η γερμανική Bild τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα δικαστικά χρονικά της Γαλλίας. Στο μεταξύ το Al Jazeera, το οποίο επίσης αναφέρεται στην είδηση κράτησης του τέως Γάλλου προέδρου, σημειώνει ότι ο Σαρκοζί είχε μυστικά στην κατοχή του τηλέφωνο καταχωρισμένο με ψεύτικο όνομα και πως οι συνομιλίες με τον δικηγόρο του Ερζόγκ που καταγράφηκαν σ’ αυτήν τη συσκευή προκάλεσαν την έναρξη της έρευνας. Οι Financial Times έχουν τίτλο «Ο Νικολά Σαρκοζί ανακρίνεται για την κατηγορία της άσκησης επιρροής» και στο άρθρο επισημαίνεται πως ο τέως πρόεδρος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

 

Διαβάστε επίσης

Τα διεθνή ΜΜΕ και οι αντιδράσεις στα social media για τον Σαρκοζί

ΒΙΝΤΕΟ-Η στιγμή που ο Σαρκοζί μπαίνει για κατάθεση

Γι’ αυτό κρατείται ο Σαρκοζί

Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ