Ομπάμα: Οι Ρεπουμπλικάνοι εμποδίζουν ένα από τα πιο σημαντικά νομοσχέδια

Ομπάμα: Οι Ρεπουμπλικάνοι εμποδίζουν ένα από τα πιο σημαντικά νομοσχέδια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του απόψε επειδή το Κογκρέσο δεν πρόκειται να ψηφίσει φέτος τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος και κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι “εμποδίζουν” ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδιά του.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει μόνος του τη μεταρρύθμιση, αφού ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ τον ενημέρωσε νωρίτερα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα επιτρέψουν να γίνει ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αυτό φέτος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον Κήπο των Ρόδων, στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ζήτησε από τους συμβούλους του να του υποβάλουν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού τις προτάσεις τους για το θέμα και τόνισε ότι θα αναλάβει χωρίς καθυστέρηση να τις προωθήσει.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων. Όσον αφορά τα δεκάδες χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που καταφτάνουν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι τα περισσότερα από αυτά θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ