Οι 7 πλουσιότεροι Έλληνες στην Αυστραλία

Οι 7 πλουσιότεροι Έλληνες στην Αυστραλία

Επτά ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα των 200 πλουσιοτέρων Αυστραλών, που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό BRW, με την Τζίνα Ράινχαρτ να ηγείται, με περιουσία που ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια.

Στην 45η θέση του καταλόγου, και πρώτος στη σειρά των Ελλήνων Κροίσων της χώρας είναι ο ομογενής, πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Κώστας Μακρής, με περιουσία 940 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος και ο γιος του, Ρος, είναι οι ισχυρότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως στη Νότια Αυστραλία.

Στη δεύτερη θέση, από ελληνικής πλευράς, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης ορυχείων Κέρι Χαρμάνης με 610 εκατομμύρια δολάρια.

Στην 3η θέση των πλουσιότερων ομογενών της Αυστραλίας «δεσπόζει» το όνομα της οικογένειας του Χάρη Σταμούλη, με περιουσία που ανέρχεται σε 540 εκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί ο Θ. Καρύδης με 500 εκατομμύρια δολάρια.

Επόμενος είναι ο Νικ Πολίτης με 410 εκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί ο Γιώργος Κούκης με περιουσία 325 εκατομμυρίων δολαρίων. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία. Βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης εταιρείας «Temenos», είναι ο ίδιος ο Γιώργος Κούκης, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό «Bilanz», που είναι και ο πέμπτος πλουσιότερος Έλληνας της Ελβετίας.

Στην 7η θέση των ομογενών Κροίσων είναι ο ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης Σπύρος Αλυσανδράτος με 320 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Απάτη στην Αυστραλία

Αυστραλία-Στο κοινοβούλιο της Βικτόριας η νίκη της Εθνικής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ