Οι Γερμανοί για τους “Έλληνες ήρωες”

Οι Γερμανοί για τους “Έλληνες ήρωες”

Οι σχολιαστές του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης ZDF έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας και τις απρόσμενες επιθετικές της διαθέσεις, που της χάρισαν τελικά και την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μάλιστα, ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής τερματοφύλακας Όλιβερ Καν, εκ των βασικών σχολιαστών του παιχνιδιού, στάθηκε στο ότι οι Έλληνες παίκτες δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για την πολυπόθητη πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung συγκρίνει την ελληνική πρόκριση με τις νίκες της ομάδας επί Ότο Ρεχάγκελ. «Αυτό θα πει πραγματικός μινιμαλισμός», παρατηρεί ο σχολιαστής της. «Έφτασαν μόνο δύο γκολ για να εξασφαλίσουν οι Έλληνες την πρόκριση στους “16”. Το ότι το τελευταίο γκολ μπήκε στις καθυστερήσεις, θυμίζει στιγμές δόξας των Ελλήνων ηρώων από περασμένες εποχές. Το ότι ο Σαμαράς έμεινε ακέραιος αφού έπεσαν όλοι επάνω του είναι ένα θαύμα του ποδοσφαίρου. Συμπαίκτες, φυσιοθεραπευτές, ο προπονητής, όλη η Ελλάδα με ελληνικές σημαίες ‘σκέπασαν’ τον επιθετικό της Σέλτικ’ με αίσθημα θριάμβου. Οι συμπατριώτες του θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί μαζί του γιατί το όνομά του εγγράφεται στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πρωτόγνωρη επιτυχία σε Μουντιάλ

«O Σαμαράς έριξε τους Ιβοριανούς στην κοιλάδα των δακρύων», τιτλοφορεί το άρθρο του στη διαδικτυακή του σελίδα το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, μετρώντας τα επιτεύγματα της Εθνική σε αυτό το Μουντιάλ. «Πρώτα τέρματα, πρώτη νίκη, πρώτη φορά στους “16”. Οι μινιμαλιστές του Παγκόσμιου Κυπέλλου από την Ελλάδα, χάρη σε ένα last-minute γκολ, γιόρτασαν την πρώτη τους επιτυχία στη Βραζιλία την τελευταία στιγμή και την πρόκρισή τους στους “16”».

Το περιοδικό der Spiegel στην διαδικτυακή του έκδοση αποδίδει εύσημα στην ελληνική ομάδα για την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτηρίζει, πρόκρισή της. «Το Μουντιάλ απέκτησε την επόμενη έκπληξη: η Ελλάδα νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού και κατάφερε να προκριθεί στη φάση των “16”. Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Κόστα Ρίκα. Μετά από μισή ώρα παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, οι Έλληνες ανέβασαν τον ρυθμό τους, πέρασαν στην επίθεση κι αυτό φαίνεται να ξάφνιασε τους Ιβοριανούς».

Με ανεβασμένη αδρεναλίνη

Η εφημερίδα die Welt στέκεται στην τύχη των Ελλήνων. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιληφθεί πόση τύχη είχε», επισημαίνει στη διαδικτυακή της έκδοση. «Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το γκολ του Σαμαρά κατάφερε την τελευταία στιγμή να προκριθεί. Αντίθετα, η Ακτή Ελεφαντοστού αποκλείστηκε, όπως έγινε το 2006 και το 2008, αφού πρώτα ο Βίλφριντ Μπονί, με την ισοφάριση στο 74,΄είχε στείλει την Ελλάδα εκτός διοργάνωσης».

Το γερμανικό αθλητικό περιοδικό Kicker, στην ηλεκτρονική του έκδοση, συγκρίνει την εμφάνιση της Ελλάδας στο γήπεδο με ένα τρενάκι του λούνα παρκ που περιστρέφεται 180 μοίρες γύρω από τον εαυτό του, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη των επιβατών του. «Η Ελλάδα στη Φορταλέζα κινήθηκε σαν το τρενάκι του λούνα παρκ. Καταρχήν σημείωσε το πρώτο γκολ μετά από συνολικά 330 λεπτά παρουσίας της σε Μουντιάλ, ήρθε το σοκ με τη ισοφάριση των Ιβοριανών, για να ακολουθήσει η τελευταία ενέργεια του Γιώργου Σαμαρά. Ο διαιτητής καταλόγισε σωστά πέναλτι και ο επιθετικός της Σέλτικ έκανε το 2-1. Ένα “novum” για την Ελλάδα στην τρίτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις καθυστερήσεις οι Έλληνες και οι Ιβοριανοί οπαδοί παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Με το 1-1 η πρόκριση ανήκε στους Ιβοριανούς αλλά με το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής από το Εκουαδόρ, ο Σαμαράς δεν δίστασε ούτε στιγμή και κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του τέρματος».

 

Πηγή: DW

 

Δείτε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Οι τρελοί πανηγυρισμοί των διεθνών στο πούλμαν-Ο Σάμαρης δίνει το ρυθμό-Δείτε τα γκολ

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράααααςςςςςς σε όλες τις γλώσσες

Ο Μουρίνιο συνεχάρη τον Σάντος

Παπασταθόπουλος: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν πολλά

Αυστραλία-Στο κοινοβούλιο της Βικτόριας η νίκη της Εθνικής

Μίτσελ: Χαίρομαι για όλους τους Έλληνες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ