ΒΙΝΤΕΟ- Παραλήρημα στην Αστόρια για την Εθνική

ΒΙΝΤΕΟ- Παραλήρημα στην Αστόρια για την Εθνική

Η «ελληνοκρατούμενη» Αστόρια γιόρτασε με έντονο τρόπο τη νίκη της Εθνικής μας επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1, που προκρίνει την Εθνική Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, στη Βραζιλία. Οι Έλληνες της Νέας Υόρκης βγήκαν  στους δρόμους φωνάζοντας «Ελλάς-Ελλάς» και ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες.

Ειδικά στην Αστόρια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μεγάλη επιτυχία της Εθνικής προκάλεσε παραλήρημα χαράς. Δεκάδες οδηγοί αυτοκινήτων χαιρετούσαν, κόρναραν, με το σήμα της νίκης στο χέρι. Ακόμη και άτομα άλλων εθνικοτήτων συμμετείχαν στους πανηγυρισμούς της Ομογένειας. Σε πολλά σωματεία στήθηκε ελληνικό γλέντι.

«Πρώτη φορά πανηγυρίζω για την Ελλάδα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 22χρονος φοιτητής Μιχάλης Αρβανίτης, γεννημένος στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να πανηγυρίσει αύριο και για την πρόκριση της Αμερικής.

Ο μάγειρας Ηλίας Θεοχαρίδης από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι «η Εθνική χάρισε σε όλους τους Έλληνες μια μοναδική χαρά, που έχουν τόσο ανάγκη έπειτα από τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης».

Η δικηγόρος Ελίνα Βασιλειάδου δήλωσε: «Είναι ωραίο αίσθημα να νιώθεις υπερηφάνεια για τη χώρα καταγωγής σου».

Ο Παντελής Δομτσίδης, εργαζόμενος σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, κρατώντας την ελληνική σημαία, είπε ότι «είναι ένας θρίαμβος για την Ελλάδα, είναι μια ιστορική πρόκριση».

Ο 14χρονος μαθητής Κρις Χρυσοστόμου τόνισε: «Ήταν ωραίο παιχνίδι και οι Έλληνες έπαιξαν πολύ καλά. Όταν η Κολομβία κέρδισε την Ελλάδα, οι Κολομβιανοί πανηγύριζαν στην Αστόρια. Τώρα, είναι η δική μας σειρά».

Πανηγυρισμοί για την επιτυχία της Εθνικής εκδηλώθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ομογενών, όπως στο Σικάγο, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.

 

Δείτε τα βίντεο.

 

Πηγή You Tube -The Pappas Post και yianni28

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Έγραψε ιστορία η Ελλάδα-Στους “16” του Μουντιάλ με τη μεγάλη νίκη επί της Ακτής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ