Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ πραγματοποίησε μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα της Τρίτης σε εγκαταστάσεις «στη βόρεια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας» σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα προς το Ισραήλ, ανέφεραν αξιωματούχοι ασφαλείας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι, αλλά ένας νεαρός παλαιστίνιος φέρεται ότι σκοτώθηκε όταν μια από τις ρουκέτες που είχαν στόχο το Ισραήλ εξερράγη κατά την εκτόξευσή του.

Τα μαχητικά του Ισραήλ πραγματοποίησαν την πρώτη αεροπορική επιδρομή κατά μιας θέσης εκπαίδευσης μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ και εναντίον μιας περιοχής που χρησιμοποιείται για εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ.

Τα αεροσκάφη έπληξαν επίσης με τρεις πυραύλους αρκετούς στόχους που ανήκουν σε μαχητές της Χαμάς δυτικά του στρατοπέδου προσφύγων Νουσεράτ στην κεντρική Γάζα όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μια τρίτη αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στα νότια της πόλης Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας όπου στόχος ήταν μια περιοχή που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση όπλων από μαχητές της Χαμάς.

Παραϊατρικό προσωπικό και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ασθενοφόρα και πληρώματα διάσωσης έσπευσαν στις στοχευμένες περιοχές σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επτά ρουκέτες που νωρίτερα έπεσαν στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ