Ευρωκοινοβούλιο-Οι ακροδεξιοί απέτυχαν να σχηματίσουν πολιτική ομάδα

Ευρωκοινοβούλιο-Οι ακροδεξιοί απέτυχαν να σχηματίσουν πολιτική ομάδα

Τα ακροδεξιά κόμματα του Χέερτ Βίλντερς από την Ολλανδία και της Μαρίν Λεπέν από τη Γαλλία δεν είναι σε θέση να σχηματίσουν αναγνωρισμένη από τον κανονισμό της ευρωβουλής πολιτική ομάδα.

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του χθες ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας Βίλντερς, σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος EurActiv.

Η αποτυχία σχηματισμού κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελεί πλήγμα καθώς στερεί από τα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα επιπλέον χρηματοδότηση, στελέχωση, καθώς και χρόνο παρέμβασης στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου.

Η αντίπαλη ομάδα των ευρωσκεπτικιστών κομμάτων, στην οποία περιλαμβάνονται το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ και το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, κατόρθωσε να συγκεντρώσει την περασμένη εβδομάδα τον απαραίτητο αριθμό ευρωβουλευτών από επτά διαφορετικά κράτη, μετά από την προσχώρηση ενός ευρωβουλευτή από το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο.

Στη δήλωσή του ο Βίλντερς ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το πολωνικό δεξιό κόμμα, το οποίο έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό και μισογυνισμό, αλλά σημείωσε ότι ελπίζει να σχηματίσει πολιτική ομάδα αργότερα μέσα στο έτος.

«Το Κόμμα της Ελευθερίας θέλει να σχηματίσει πολιτική ομάδα, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», ανέφερε υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλους ομοϊδεάτες του από την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ιταλία, καθώς και με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ