Ιταλικό e-μπλόκο στη φοροδιαφυγή

Ιταλικό e-μπλόκο στη φοροδιαφυγή

Online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις εφορίες και κληρώσεις δώρων με βάση τις αποδείξεις.

Η δέσμη μέτρων ονομάστηκε «φοροδιαφυγή 2.0» και ο στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα του ιταλικού Δημοσίου χωρίς όμως να χρειαστεί να εισβάλουν οι ιταλοί ράμπο του αντίστοιχου Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε καταστήματα και επιχειρήσεις για να πιάσουν τους φοροφυγάδες.

Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Το σχέδιο άρχισε να εκπονείται πριν από τρεις μήνες και ολοκληρωμένο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 30 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση Ρέντσι είναι πεπεισμένη ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής απαιτεί εντελώς νέα προσέγγιση. Και για να υλοποιηθεί αυτή η νέα προσέγγιση απαιτείται η βοήθεια του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Republica, κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι η Online σύνδεση της φορολογικής διοίκησης με το εμπόριο.

Μέσω της αρτηρίας αυτής, εκτιμά η ιταλική κυβέρνηση, το ιταλικό κράτος θα μπορέσει να εισπράξει τεράστια ΦΠΑ που σήμερα δεν αποδίδονται. Ο κεντρικός κόμβος από αυτή την άποψη είναι οι ταμειακές μηχανές. Η online σύνδεσή τους με τις εφορίες θα δώσει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες να γνωρίζουν πόσος ακριβώς είναι ο ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί.

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση:

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ